Руският президент Владимир Путин заяви, че в една ядрена война не

...
Руският президент Владимир Путин заяви, че в една ядрена война не
Коментари Харесай

Путин заговори за ядрена война, има ли повод за тревога

Руският президент Владимир Путин съобщи, че в една нуклеарна война не може да има спечелили и че такава война не трябва да се стартира.

Путин направи този коментар в писмо до участниците в конференция, отдадена на Договора за неразпространение на нуклеарното оръжие (ДНЯО), повече от пет месеца след началото на войната му в Украйна, заяви Ройтерс, предава БГНЕС.

" Ние изхождаме от обстоятелството, че в една нуклеарна война не може да има спечелили и тя в никакъв случай не би трябвало да бъде разпалвана , и се разгласяваме за равна и неделима сигурност за всички членове на международната общественост ", съобщи той.

Международната угриженост по отношение на риска от нуклеарна борба се ускори, откакто Русия нахлу в Украйна на 24 февруари. В речта си по това време Путин посочи остро нуклеарния боеприпас на Русия и предизвести външните сили против всевъзможни опити за интервенция.

" Който се опита да ни попречи... би трябвало да знае, че отговорът на Русия ще бъде неотложен. И ще ви докара до такива последици, с каквито в никакъв случай не сте се сблъсквали в историята си ", сподели той.

Дни по-късно той подреди нуклеарните сили на Русия да бъдат приведени в положение на нараснала подготвеност. Войната в Украйна повиши геополитическото напрежение до равнища, невиждани от Кубинската ракетна рецесия през 1962 година

" Перспективата за нуклеарен спор, която в миналото беше немислима, сега още веднъж е допустима ", съобщи през март генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш.

Политици както в Русия, по този начин и в Съединените щати обществено приказват за риска от Трета международна война. Директорът на Централно разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс съобщи през април, че поради неуспехите, които Русия е претърпяла в Украйна, " никой от нас не може да приема с лека ръка опасността, която съставлява евентуалното прибягване до тактически нуклеарни оръжия или нуклеарни оръжия с ниска мощ ".

Русия, чиято военна доктрина позволява потреблението на нуклеарни оръжия при положение на екзистенциална опасност за съветската страна, упрекна Запада, че води " марионетна война " против нея, като въоръжава Украйна и постанова наказания на Москва.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР